De Koppelwedstrijd

Dit mooie wedstrijdconcept met zeer uitdagende testen is ontwikkeld door Gerard van den Heuvel en zijn team. Het evenement is in de loop der jaren uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde jachthondenwedstrijd onder competitieve voorjagers.  Na 9 jaar de wedstrijd te hebben georganiseerd heeft Gerard van den Heuvel de wedstrijdorganisatie vanaf 2019 overgedragen aan Stichting Jachthond In Opleiding.

De Koppelwedstrijd is een jachthondenwedstrijd voor teams die bestaan uit een koppel van rasgroep 7 en 8. Het koppel bestaat uit 2 voorjagers met één hond op A niveau en één hond op B niveau.

De wedstrijd bestaat uit vijf pittige/uitdagende testen waarbij een goed trainingsniveau van zowel B- als de A- combinatie een vereiste is om de testen goed te kunnen doorstaan. De uiteindelijk 5 beste koppels van de dag gaan een ultieme barrage test afleggen. De testen bestaan uit het apporteren van drie stuks koudwild die in de volgorde van weidelijkheid op het tableau dienen te worden gebracht. De koppels bepalen vooraf zelf welke hond wat gaat apporteren. Van de twee honden in het koppel moet één hond minimaal één van de drie stukken wild binnen brengen op iedere test.